Berkensap, of medovukha, wordt elk jaar in de vroege lente van Rusland bereid in de Oblast Vladimir in West-Rusland. Het verse sap wordt door lagen bladeren en gaas gefilterd in glazen potten van 20 liter. Vervolgens worden drie liter honing (bij voorkeur lindehoning) en een handvol rozijnen toegevoegd en wordt de pot op een warme, donkere plaats achtergelaten, bedekt met katoenen gaas. Zodra de gisting begint, wordt er een wateropvangbak toegevoegd en wordt de fles enkele weken in het donker laten gisten. Zodra het schuim is afgenomen, wordt er nog een liter honing toegevoegd en worden de oude rozijnen vervangen door nieuwe rozijnen. Deze fermentatie duurt één tot twee weken, waarna het product voor opslag in kleinere flessen kan worden gegoten. Voordat de kleinere flesjes worden afgesloten, wordt vers bijenpollen toegevoegd.
De hoeveelheid alcohol varieert na de productie. Jonge mede is nauwelijks alcoholisch en smaakt naar limonade. Met toevoeging van extra honing kan hij enkele maanden rijpen, en deze ‘oude’ mede kan een alcoholpercentage van 16% bereiken. Zodra de mede klaar is, moet deze in een koude kelder of in de koelkast worden bewaard. Het is een doorschijnende amberkleurige drank met een delicate honingsmaak en een kenmerkende zure smaak. In Rusland wordt deze drank nog steeds vaak geproduceerd in verband met festivals. Mede uit de omgeving van Soezdal is bekend geworden, maar het traditionele product wordt vervangen door industriële versies die ook goedkoop verkocht kunnen worden.