Bier brouwen met de laagste gehaltes aan histamine en andere biogene amines

Bieren van een lage gisting bevatten de laagste gehaltes aan histamine en andere biogene amines.

Bieren van lage gisting worden ook wel ondergistende bieren genoemd.


Wanneer de giststammen bij een temperatuur van 5 graden Celsius tot 15 graden Celsius hun werk doen, wordt er gesproken van lage gisting.

Bij ondergistend bier zakt tijdens de gist naar de bodem van de container.

Bijeze manier van brouwen moet het bier1 tot 3 weken rusten.

Deze bieren hebben een frisser karakter en hebben daardoor een hogere doordrinkbaarheid.

Verder geldt: Hoe lager het alcoholpercentage, hoe makkelijker biogene amines zoals histamine door het lichaam kunnen worden afgebroken. En omgekeerd: Hoe hoger het alcoholpercentage van een drank, hoe moeizamer de afbraak van biogene amines zoals histamine.

Voorbeelden van bieren van lage gisting zijn:

  • Pils
  • Lager
  • Oud bruin
  • Oktoberfest bieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *